dimecres, 12 de juny del 2019

Speaking

COMBERSEISHON:

MARC: Have you do archery before.

ALEIX: No, I haven't. This is myfirst time.

MARC: Riht, well, let's talk about the rulles. First of all, you must listen

dijous, 21 de març del 2019

roma

ROMA:
Resultat d'imatges de antiga roma L'antiga roma va ser la civilització que va sorgir de la ciutat-estat de Roma, a partir del segle IX Inicialment una mediterrani, va esdevenir una república, i finalment un imperi que va acabar controlant la major part del Mediterrani i de l'Europa occidental. Roma va ser una imperi pan-mediterrani, més que europeu i mai va aconseguir establir-se fermament més enllà del Rin i el Danubi. L'imperi Romà va decaure i la part occidental es va disgregar en un seguit de regnes independents durant el segle V. L'edat és el període que segueix la ciguda de l'imperi romà, que es considera tradicionalment el 476. La part oriental, l'imperi Bizantí, va sobreviure fins a desaparèixer definitivament el 1453. La civilització romana, juntament amb la grega conformen l'antiguitat clàssica europea, la qual ha tingut una influència cabdal en la civilització occidental, en art, literatura, lleilinüística, etc.
Resultat d'imatges de antiga roma

dilluns, 11 de febrer del 2019

treball el medico

EL MEDICO:


director:
El director de la peli del medico és l'Alema Philipp Stölzl.
pel.lícules dirigides:
premis:
No va guanyar cap premi peró va estar nominat als premis Goya
sinopsis:
La novel.la tracta de la vida den Rob. Als nou anys és queda orfe ja que la seva mare mor duna enfermetat que és diu ``apendicitis´´ (l'enfermetat del costat). En el moment que mor la seva mare ell descubreix que vol ser metge per a pooder curar a gent com a la seva mare, i descubrir com va morir la seva mare. Els viatges que realitzaran en els següents anys donaran a en Rob l'esperança de retrobar-se amb els seus germans petits, però la seva cerca resulta infructuosa.Malgrat tot, en Rob, portat per la seva passió per aprendre a sanar, decideix viatjar a l'escola on imparteix classes el millor metge de l'època: n'Ibn Sina o Avicenna, a Isfahan, Pèrsia. Quan torna a Londres, aconsegueix desfermar les enveges i recels dels metges locals, i una desafortunada trobada amb un comerciant que va conèixer a Pèrsia sota la seva identitat de jueu el condueixen front un tribunal eclesiàstic, acusat de suplantació d'identitat.
tema principal:
El tema principal d'aquesta peli és representar el que fan les medicines i les cures que no existien avans i que tenim ara.


dilluns, 21 de gener del 2019

el feudalisme

Aquesta imatge es una cerimònia d'homenatge dun noble vasall al seu sobirà segle XIII.
El vasallatge era un pacte de fidelitat s'establia en una doble cerimònia.
. Homenatge
Era on el vasall agenollat davant del rei, li prometia fidelitat, consell en el govern i també ajuda militar.
. Investidura
El rei entregava un feu al vasall perquè el governés i l'explotés econòmicament.Els reis i les reines eren privilegiats eren els que manaven a tot el poble. Els reis dirigien campanyes militars que hi haurien d'anar els criats. Els reis i les reines eren privilegiats eren els que manaven a tot el poble. Els reis dirigien campanyes militars que hi haurien d'anar els criats. 
Els pactes de vassallatge als comtats catalans